Πώς υποδέχθηκαν τα νέα από το ιταλικό μέτωπο οι αγορές

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 15:01
UPD:15:24
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Θετικό είναι σήμερα το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται αρνητικά από τις εξελίξεις στο ιταλικό μέτωπο. Η Ιταλία απάντησε επισήμως στην επιστολή της Κομισιόν, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να αλλάξει το στόχο για το έλλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι οι Βρυξέλλες θα αναγκαστούν αύριο να απορρίψουν το προσχέδιο. 

Η άνοδος των μετοχών, σε συνδυασμό με την αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα ομόλογα, αποκαλύπτει ότι οι επενδυτές προσδοκούν ότι παρά την επιμονή στη διαφωνία τους, οι δύο πλευρές δεν θα θελήσουν να πάνε την σύγκρουση έως τέλους και να φτάσουν στις κυρώσεις. Θα χρειαστούν βεβαίως υποχωρήσεις τόσο από τη Ρώμη όσο και από τις Βρυξέλλες για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ο FTSE MIB παρουσιάζει άνοδο 0,6%, ενώ στον ίδιο βαθμό ενισχύεται και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40 εξασφαλίζουν κέρδη 0,9% και 0,8% αντίστοιχα, ενώ τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει και στην Αθήνα. 

Ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 1% στις 630,8 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης ανακάμπτει σχεδόν 2%. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά σχετικά επίπεδα. Στις 15:00 μμ η αξία των συναλλαγών κινείται λίγο πάνω από τα 11 εκατ. ευρώ. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ βρίσκεται πάντως υπό πίεση, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να υποχωρεί κάτω από το 1,15, στο 1,1493 δολ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα