Folli Follie: Τι σημαίνει η άρση των μέτρων προστασίας

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 10:48
UPD:11:39
REUTERS/COSTAS BALTAS

Tης Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected] 

Στον αέρα είναι το σχέδιο διάσωσης της Folli Follie Group μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να απορρίψει την αίτηση υπαγωγής της εισηγμένης στο άρθρο 106 α του πτωχευτικού νόμου.

Η απόφαση, που εκδόθηκε την Παρασκευή, σε συνέχεια της εκδίκασης της αίτησης στις 12 Σεπτεμβρίου, κοινοποιήθηκε σήμερα στους δικηγόρους που ασχολούνται με την υπόθεση και δρομολογεί νέες εξελίξεις για την εισηγμένη.

Η άρση των μέτρων προστασίας της εταιρείας απελευθερώνει περιουσιακά της στοιχεία που μέχρι χθες προστατεύονταν από το καθεστως προστασίας και μεταξύ άλλων και το υπόλοιπο 25,5% του συνολικού μεριδίου 35,5% που ελέγχει στο μετοχικό κεφάλαια της Αττικά Πολυκαταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το 10% δεν καλυπτόταν από τα προσωρινά μέτρα, καθώς το δικαστήριο στις 12 Σεπτεμβρίου είχε δώσει προσωρινή προστασία μόνο στην εισηγμένη εταιρεία, η οποία είχε τον έλεγχο του 25,5% και όχι στη Folli Follie Συμμετοχών που κατείχε το 10% και της οποίας την αίτηση απορρίφθηκε.

O ρόλος της Fosun

Δεδομένου ότι η κύρια αίτηση υπαγωγής στο πλαίσιο προστασίας του πτωχευτικού νόμου συζητείται τον επόμενο μήνα, θα πρέπει να αναμένονται κινήσεις από τους στρατηγικούς εταίρους της εισηγμένης και κυρίως τη Fosun, μέτοχο με 15% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η τελευταία φέρεται να έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των ελέγχων στην εισηγμένη ώστε να αναδιατυπωθούν τα οικονομικά της στοιχεία, προϋπόθεση που είχε θέσει άλλωστε για να πάρει επίσημη θέση για τα τεκταινόμενα και το μέλλον της εταιρείας.  

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα