Folli Follie: Άρση προστασίας από πιστωτές αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 10:08
UPD:12:05
REUTERS/COSTAS BALTAS

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση υπαγωγής της Folli Follie στη διαδικασία προληπτικής προστασίας από τους πιστωτές της.

 Το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε ως πιστώτρια τη θυγατρική εταιρεία της Folli Follie (Finance Luxembourg II SA), την οποία είχε συμπεριλάβει η εταιρεία στον κατάλογο των πιστωτών, με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώσει το απαιτούμενο από το νόμο ποσοστό συμφωνίας από τους πιστωτές της,  ώστε να μπει στη διαδικασία προστασίας από τους πιστωτές της.

Η εταιρεία είχε ζητήσει την προληπτική προστασία με τη συναίνεση της θυγατρικής της εταιρείας FF Group Finance Luxembourg II SA, η οποία είναι εκδότρια δύο ομολόγων για λογαριασμό της Folli Follie, ύψους 50,4 και 102,4 εκατ. ευρώ που εκπροσωπούν συνολικά 28,69% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε στις 12 Σεπτεμβρίου και έκτοτε έχουν έρθει στο φως πληθώρα στοιχείων- σοκ για την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ενώ έχουμε ένα κύμα παραιτήσεων κορυφαίων στελεχών. Η FF βρίσκεται επίσης σε αναζήτηση ελεγκτή, ενώ με βούλευμα έχουν δεσμευθοί προσωπικοί λογαριασμοί μελών της διοίκησης. 

Η κύρια αίτηση για την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές θα συζητηθεί το Νοέμβριο. 

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ (United States Bankruptcy Court for the District of Delaware), υπέβαλε και η θυγατρική της Folli Follie ΗΠΑ, Links of London (LoL). 

Σύμφωνα με την FF Group οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Επιπλέον ανοιχτό φαίνεται το ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο «λευκού ιππότη» για την επόμενη μέρα της εισηγμένης η Fοsun International.

Όλες οι εξελίξεις θα τεθούν επί τάπητος στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου. 
 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα