Το ΥΠΑΝ ζητά κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων στην αγορά

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 16:52

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά εν όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους, ζήτησε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης από τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών της χώρας.

Ανάλογη συνάντηση θα γίνει αύριο με τους νομάρχες της χώρας.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, οι έλεγχοι στην περιφέρεια θα πρέπει να γίνουν εντατικοί και ζήτησε από τους περιφερειάρχες να συνεργαστούν με τις νομαρχίες. Αναφερόμενος στη σημασία της Περιφέρειας για την κυβέρνηση, είπε ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ) έχουν ενταχθεί 2.000 προγράμματα στην περίοδο ευθύνης αυτής της κυβέρνησης, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά έχουν εγκριθεί και τα περισσότερα εξ αυτών έχουν μπει στο δρόμο της υλοποίησης.

Ο κ.Σιούφας τόνισε ότι από το Δ' ΚΠΣ το 80% των προβλεπόμενων πόρων θα αξιοποιηθούν από την περιφέρεια, με σταθερό προσανατολισμό στην ποιότητα και την καινοτομία, ενώ σε ό,τι αφορά τους στόχους της γενικής γραμματείας Εμπορίου, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου για την περίοδο 2007-2013, έμφαση θα δοθεί στην αναπτυξη της περιφέρειας και της εξοικείωσης με την πληροφορική, καθώς και με την υιοθέτηση και εφαρμογή υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου επισήμανε ότι "οι τουρίστες είναι οι πρεσβευτές μας. Οι λίγες κακές περιπτώσεις πρέπει να εντοπίζονται και να απομονώνονται. Δεν είναι δυνατόν να αναφέρουν οι νομαρχίες εκατοντάδες ελέγχους σε όλο το εύρος της αγοράς και να μην γίνεται γνωστό αν υπάρχει κάποια παράβαση. Θα πρέπει οι νομαρχίες να κοινοποιούν τα αποτελέσματα των ελέγχων".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα