Στους φορείς το Κείμενο Διαβούλευσης για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο 2007-2013

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 16:59

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ απέστειλε σήμερα σε όλους τους φορείς της αγοράς το Κείμενο Εθνικής Διαβούλευσης για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013.

Οι προτεινόμενες δράσεις αφορούν την ενίσχυση των τομέων του εμπορίου και των υπηρεσιών, αρμοδιότητος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Ως βασικές προτεραιότητες αναγνωρίζονται:

- Η εξασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα ευθύνης της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

- Η καλλιέργεια ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος μέσω της απλοποίησης διαδικασιών, περιορισμού της γραφειοκρατίας και ενίσχυσης της διαφάνειας.

- Ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου που διέπει τις κρατικές προμήθειες, η καθιέρωση ηλεκτρονικών προμηθειών, η ενίσχυση της διαφάνειας στον τομέα αυτό.

- Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

- Η υποστήριξη της χρήσης καινοτομιών (τεχνολογικών και μη-τεχνολογικών) από τις επιχειρήσεις του εμπορίου και των υπηρεσιών.

- Η ανάληψη δράσεων που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών και η δημιουργία μιας ισχυρής εικόνας για τα επώνυμα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες.

- Η ανάληψη δράσεων που θα συμβάλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και παροχής υπηρεσιών των επιχειρήσεων.

- Η δημιουργία νέων και ευέλικτων εργαλείων χρηματοδότησης των ΜΜΕ.

- Η ανάληψη δράσεων για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι φορείς θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους σε ημερίδα που θα γίνει στο ΕΒΕΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στις 7 Ιουνίου 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα