Ευρώ και στερλίνα υπό πίεση

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 12:17
UPD:12:17
EPA/ANDY RAIN

Υπό πίεση παραμένει το ευρώ, χάνοντας τα τελευταία 24ωρα τα κέρδη, που είχε εξασφαλίσει την περασμένη εβδομάδα. Η επιστολή της Κομισιόν με την οποία δίνεται διορία έως τα τέλη του μήνα στην Ιταλία για τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό του 2019 επαναφέρει την αναταραχή στην αγορά. 

Το ευρώ μένει εν πολλοίς σταθερό σήμερα, μετά τη χθεσινή αισθητή υποτίμηση, με την ισοτιμία στα 1,1454 δολάρια. Νωρίτερα είχε διολισθήσει έως και τα 1,1447 δολ., τα χαμηλότερα επίιπεδα από τις 9 Οκτωβρίου.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα επηρεάζεται σαφώς και από τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου έχει ανέλθει σε υψηλά 4,5 ετών και το spread έναντι των γερμανικών σε υψηλά 5,5 ετών. Οι πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα συμπαρασύρουν και τα ελληνικά. 

Όπως σχολίαζαν αναλυτές στο Reuters το επόμενο σημείο στήριξης για το ευρώ είναι το 1,1430 δολ. Αν αυτό σπάσει τότε πολύ γρήγορα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα υποχωρήσει στο 1,13. 

Σε ναδίρ 11 ημερών κινείται εν τω μεταξύ και η βρετανική στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς Λονδίνο και Βρυξέλλες, αν και θέλουν να αποφύγουν το no deal, δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τα ιρλανδικά σύνορα.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα