Πρόεδρος ΣΒΒΕ: Υπέρ μείωσης αποδοχών, και απολύσεων, σε προβληματικούς κλάδους

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006 17:48
UPD:17:53

Να υπάρχει ευελιξία στην αγορά εργασίας, με τους επιχειρηματίες να έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια δίχως περιορισμούς από το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς, ζήτησε πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Γιώργος Μυλωνάς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι υπέρ της κατάργησης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, φάνηκε να τάσσεται υπέρ του παγώματος μισθών, ακόμη και μείωσης αποδοχών, αλλά και των απολύσεων, σε περιπτώσεις που -όπως ξεκαθάρισε- αναφερόμαστε σε προβληματικούς κλάδους και επιχειρήσεις. «Μη ευέλικτες εργασιακές σχέσεις αφαιρούν από τον εργοδότη την ανάληψη περισσότερων ρίσκων», υποστήριξε ο κ. Μυλωνάς», επιμένοντας, στην περίπτωση προβληματικών επιχειρήσεων, να διαμορφώνονται διμερείς συμβάσεις ή «οι διαπραγματεύσεις να γίνονται σε πιο στενό περιβάλλον», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μια στις έξι επιχειρήσεις με έδρα το Βορειοελλαδικό Τόξο (Ηπειρος, Μακεδονία, Θράκη) παρουσίασε ζημίες για το 2004, ενώ οι κλάδοι που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό ζημιογόνων επιχειρήσεων, είναι οι: «Παραγωγή προϊόντων καπνού» και «Παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών». Φθίνουσα πορεία έχουν, επίσης, οι κλάδοι «ένδυση - γουναρικά», «δέρμα - υπόδηση», «εκτυπώσεις - εκδόσεις» και «ηλεκτρικές μηχανές & συσκευές», σύμφωνα με μελέτη που παρουσ΄΄ιασε ο κ. Μυλωνάς.

Για «νέο αντεργατικό παραλήρημα του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που ξεπερνάει πλέον κάθε όριο λογικής», κάνει λόγο η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της και τονίζει ότι «ο κ. Μυλωνάς ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει και απαιτεί την επιβολή του καθεστώτος σκλαβιάς για τους εργαζόμενους της χώρας μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα