Προϋπολογισμός 2007: Οδηγίες Δούκα στις περιφερειακές υπηρεσίες για μείωση δαπανών

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006 20:41

Οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2007 απέστειλε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας σε όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο υφυπουργός καλεί τις περιφερειακές υπηρεσίες, στα σχέδια των προϋπολογισμών τους που θα υποβάλουν στο υπουργείο, το αργότερο έως τις 7 Ιουλίου 2006, να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον περιορισμό και την ορθολογικότερη διαχείριση των δαπανών τους, καθώς βασική επιδίωξη του προϋπολογισμού του 2007 είναι η περαιτέρω μείωση του ελλείμματος και του χρέους, η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων του Δημοσίου και η ενίσχυση των επενδύσεων και του ρυθμού ανάπτυξης.

Οι φορείς θα υποβάλουν παράλληλα και προβλέψεις για τους προϋπολογισμούς τους το 2008 και το 2009, καθώς, όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, βασική επιδίωξη είναι ο μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός της δημοσιονομικής διαχείρισης με κυλιόμενα τριετή προγράμματα προκειμένου να παγιωθεί κλίμα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Στην εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, ζητείται από τους φορείς να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την υποβολή των αιτημάτων τους για μισθώματα κτηρίων, καθώς, όπως αναφέρεται, στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί ότι τα υποβαλλόμενα αιτήματα είναι υπερεκτιμημένα, με αποτέλεσμα τη δέσμευση αυξημένων πιστώσεων χωρίς λόγο.

Σε ό,τι αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες των περιφερειακών υπηρεσιών, τονίζεται ότι θα πρέπει να περιοριστούν σε επίπεδα χαμηλότερων των πιστώσεων του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα