Eltek, Nera: Συγχωνεύονται με στόχο την αύξηση των πωλήσεων

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 11:22

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τον συνδυασμό της με την Nera ASA, προκειμένου να μειώσει το κόστος της και να αυξήσει τις πωλήσεις της, έκλεισε η Eltek ASA, η νορβηγική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και συστημάτων ηλεκτρικής ενεργίας.

Οι μέτοχοι της Eltek, θα κατέχουν περίπου το 60% της εταιρείας και οι κάτοχοι μετοχών της Nera, κατέχουν το λοιπό μερίδιο, σύμφνωα με σημερινή ανακοίνωση των δύο νορβηγικών εταιρειών, προς το Χρηματιστήριο του Οσλο. Η συμφωνία θα δώσει σε κάθε μέτοχο της Nera μία νέα μετοχή της Eltek με την ανταλλαγή 5,75 μετοχών στη Nera και αξιολογεί τη νέα εταιρεία στα περίπου 4,86 δισ. κορώνες (792 εκατ. δολ.).

Η Eltek και άλλες εταιρείες εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών μείωσαν πέρυσι τις θέσεις εργασίας, προκειμένου να επιστρέψουν στην κερδοφορία. Η Nera, κατασκευάζει εξοπλισμό για τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών.

Ο Morten Angelil, ο σημερινός ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Eltek, θα ηγηθεί της νέας εταιρείας. Η Eltek άρχισε συζητήσεις για τη συγχώνευση, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των εταιρειών. Το σχέδιο το συνδυασμού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα