Marfin FG: Εκτίναξη κερδών κατά 361%

Την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι συγχωνεύσεις
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 18:59

Aύξηση 361% παρουσίασαν το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση και μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας του Marfin Financial Group και ανήλθαν σε 31,1 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, το πρώτο τρίμηνο του 2006 η Marfin FG ενοποίησε τον ισολογισμό της Εγνατίας Τράπεζας αλλά μόνον τα τρία ενενηκοστά (3/90) των κερδών της, ενώ δεν ενοποίησε ούτε είχε συνεισφορά κερδών από τον ισολογισμό της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Από τις δύο τράπεζες η Marfin FG αναμένει ότι η πλήρης απεικόνιση των κερδών που της αναλογούν, θα αρχίσει να εμφανίζεται σταδιακά με τα αποτελέσματα του εξαμήνου 2006.

Προ της ενοποιήσεως των μεγεθών της Εγνατίας Τράπεζας, τα χορηγηθέντα δάνεια του Ομίλου έφθασαν τα 617 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 26% σε σχέση με τις 31-12-05, ενώ οι καταθέσεις πελατών έφθασαν τα 894 εκατ. ευρώ με αύξηση κατά 20% σε σχέση με τις 31-12-05. Το ενεργητικό του Ομίλου από 1,634 δισ. ευρώ στις 31-12-05 έφθασε σε ενοποιημένη βάση τα 2,030 δισ. ευρώ και με την ενοποίηση του ισολογισμού της Εγνατίας Τράπεζας τα 5,418 δισ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανέρχονται πλέον σε 703 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2006 ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marfin FG Ανδρέας Βγενόπουλος υπογράμμισε ότι «η στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων στο μεσαίο τραπεζικό χώρο υλοποιείται ταχύτατα και με μεγάλη μέχρι στιγμής επιτυχία. Το πρόγραμμα των εξαγορών έχει ήδη ολοκληρωθεί και απομένει το στάδιο των συγχωνεύσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως και να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2006».

H Marfin FG σήμερα, πέρα από την υλοποίηση των συγχωνεύσεων, βρίσκεται στη φάση του εντοπισμού και της αξιοποίησης των συνεργειών που προκύπτουν από τη συνεργασία με τη Dubai Financial, που είναι ο νέος μεγάλος της μέτοχος, και την αντίστοιχη διαμόρφωση ή και επέκταση του επιχειρηματικού της σχεδιασμού που θα γίνει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις επενδυτικές δυνατότητες που προκύπτουν από την αναπτυσσόμενη οικονομία της Ελλάδος και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανέφερε επίσης ο κ. Βγενόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα