Ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών στη φυτική παραγωγή

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 19:21

Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλύπτονται ασφαλιστικά για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2006 οι ζημίες που προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή των αγροτικών καλλιεργειών της χώρας από τις βροχοπτώσεις προ της 15ης Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα θα αποζημιωθεί η μειωμένη παραγωγή που σημειώθηκε με τη μορφή της καρπόπτωσης των αμυγδάλων, αχλαδιών, δαμάσκηνων, βερίκοκων και ροδάκινων, της κακής γονιμοποίησης των αμυγδάλων, των αχλαδιών, των βερίκοκων, των δαμάσκηνων, των κερασιών, των μήλων και των ακτινιδίων, της εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων κατά το φύτρωμα και της ανάγκης της επανασποράς του βαμβακιού, των σακχαροτεύτλων και των σιτηρών, της οψίμησης της παραγωγής των πεπονοειδών, της μειωμένης παραγωγής της φράουλας, της μειωμένης ανθοφορίας των μήλων και των εντομολογικών προσβολών των σιτηρών και των παγετών κατά τους πρώτους μήνες του χειμώνα του 2006 που σε συνδυασμό με τις συνεχείς, έντονες και υπερβολικές βροχοπτώσεις συνέβαλαν σοβαρά στη μειωμένη απόδοση σε παραγωγή όλων των ανωτέρω καλλιεργούμενων ειδών φυλλοβόλων, καρποφόρων δένδρων και φυτών.

Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. Ν. Κατσαρός θα εφαρμόσει την ανωτέρω απόφαση με τον ορισμό ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων ζημιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα