Ασπίς - Εξαγορά του κυπριακού Ομίλου MFS Holdings Public Company

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 19:46

Την εξαγορά του εισηγμένου στο ΧΑΚ κυπριακού Ομίλου MFS Holdings Public Company LTD, ανακοίνωσε ο Oμιλος Ασπις. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Ασπίς Ομιλος Εταιρειών, συμφερόντων του κ. Παύλου Ψωμιάδη, προχώρησε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε συμφωνία με την ομάδα των μετόχων που ελέγχει το πλειοψηφικό ποσοστό της MFS για την εξαγορά του 50% συν μια μετοχή του Ομίλου. Το τίμημα θα ανέλθει στα 7 εκατ. ευρώ, η δε καταβολή του ποσού θα πραγματοποιηθεί σε μετρητά.

ο Oμιλος Ασπίς μέσω της συγκεκριμένης εξαγοράς αποκτά τον έλεγχο της εισηγμένης MFS Holdings Public Company LTD, της επίσης εισηγμένης στο ΧΑΚ ασφαλιστικής Liberty Life, καθώς και μιας σειράς θυγατρικών εταιρειών που «κινούνται» στο χώρο του Real Estate και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνει την απόκτηση των θυγατρικών της MFS Holdings στην Ελλάδα, MFS Ελλάς και Γαλαξίας ΑΕΓΑ.

Η Ασπίς Ομιλος Εταιρειών ενημέρωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ότι θα προχωρήσει στη διατύπωση εκούσιας Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου πλέον μιας μετοχής της εταιρείας MFS Holdings Public Company LTD προς 0,3 λίρες η κάθε μία.

Επτά κύριοι μέτοχοι, που κατέχουν συνολικά 16.780.253 μετοχές της MFS, ήτοι ποσοστό 56,1% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, έχουν συμφωνήσει και δεσμευθεί να αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση. Το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της MFS ανέρχεται σε 11.957.160 κυπριακές λίρες διαιρεμένο σε 29.892.901 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,4 λιρών η κάθε μία, εκ των οποίων 17.392.901 μετοχές είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ενώ 12,5 εκατ. μετοχές έχουν εκδοθεί και αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ, μετά την κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου του σχετικού Ενημερωτικού Δελτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα