Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 30 Μαΐου 2006 07:01

ΤΗΝ πτώση των ασιατικών μετοχών στην Ασία οδηγούν οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την έκθεση για τη βιομηχανική παραγωγή που έδειξε μείωση της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας. Οι μετοχές της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. και οι μετοχές των εταιρειών λιανικής, όπως της Aeon Co., οδηγούσαν την πτώση.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των τραπεζών στην Αυστραλία, μετά το σχόλιο της UBS AG, ότι οι δανείστριες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της National Australia Bank Ltd., είναι ακριβές σε σύγκριση με τα την ανάπτυξη των εσόδων τους.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index απώλεσε 0,3 μονάδες, φθάνοντας στις 130,37 μονάδες στις 11:25 π.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία, που αποτελεί το 60% της αξίας του MSCI, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 15.880,73 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχώρησε 1%, καθώς εικάζεται ότι οι ξένοι επενδυτές, που τράβηξαν 5 δισ. δολ. από τα χρηματιστήρια των αναδυόμενων αγορών την εβδομάδα που πέρασε, θα μειώσουν περαιτέρω τις τοποθετήσεις τους. Η Ν. Κορέα είναι η μεγαλύτερη αγορά που περιλαμβάνει ο MSCI Emerging Markets Index.

Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ, λόγω εθνικής εορτής.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,5% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση της Ιαπωνίας σήμερα, λιγότερο από την πρόβλεψη του 1,8%, των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Στο μεταξύ οι δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν 2% τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, περισσότερο από την πρόβλεψη των οικονομικών αναλυτών για μείωση 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα