Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο έναντι ευρώ και γιέν

Τρίτη, 30 Μαΐου 2006 07:03

THN πρώτη υποχώρηση μέσα σε δύο ημέρες σημείωσε το δολάριο έναντι του ευρώ και του γιέν σε δύο εβδομάδες, πριν από τη σημερινή έκθεση, η οποία αναμένεται να δείξει χαμηλότερη καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε 7,5% έναντι ευρώ φέτος και 4,8% έναντι του γιέν, καθώς εικάζεται ότι η συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης θα εμποδίσει την Federal Reserve να αυξήσει μετά την 16η φορά τα επιτόκια δανεισμού. Το δολάριο υποχώρησε περαιτέρω σήμερα έναντι του ευρώ μέσα σε μία εβδομάδα, πριν από άλλη έκθεση που φαίνεται να καταδείξει ότι η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ άρχισε να κλονίζεται.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2804 δολ. έναντι του ευρώ στις 12:20 μ.μ. στο Τόκυο από 1,2751 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα αγοράστηκε στα 112,13 γιέν από 112,46 γιέν.

Στην Ιαπωνία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε – εποχιακώς προσαρμοσμένη – 1,5% τον Απρίλιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου στο Τόκυο και λιγότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση 1,8%. ¶λλη έκθεση έδειξε ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών υποχώρησαν 2% τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, περισσότερο της πρόβλεψης των αναλυτών για μείωση 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα