ΗΠΑ: Λουκέτο σε τρία hedge funds σε μία εβδομάδα

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 12:08
UPD:12:14
REUTERS/MICHELLE MCLOUGHLIN

Δύσκολες εποχές για τις κερδοσκοπικές δυνάμεις της αγοράς στις ΗΠΑ. Τρία hedge funds έχουν κλείσει σε λιγότερο από μία εβδομάδα, καθώς ο κλάδος που κάποτε πρόσφερε εντυπωσιακές αποδόσεις με τις επιθετικές του κινήσεις, σήμερα δοκιμάζεται από ασθενείς επιδόσεις. Το μεγάλο εμπόδιο στην ανάκαμψή του δεν είναι άλλο από το επίμονο ράλι των αμερικανικών μετοχών, κόντρα σε όλες τις προειδοποιήσεις. 

Η Tourbillon Capital Partners ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επιστρέψει χρήματα σε πελάτες της και θα κλείσει το βασικό της fund. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι Highfields Capital Management και Criterion Capital Management ανακοίνωσαν κάτι ανάλογο. 

Όπως σχολιάζει η WSJ, το λουκέτο στα hedge funds είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μία μακρά διακασία επανεκτίμησης των συγκεκριμένων επενδυτικών εργαλείων από χρηματιστηριακές εταιρείες και επενδυτές. 

Ένα από τα μειονεκτήματα των hedge funds είναι οι υψηλές προμήθειες που χρεώνουν. Ωστόσο αυτό που έχει πρωτίστως απογοητεύσει τους επενδυτές είναι ότι δεν προσφέρουν πια σημαντικά κέρδη. Σύμφωνα με την HFR από τις αρχές του έτους έως τον Σεπτέμβριο τα hedge funds μετοχών προσέφεραν κατά μέσο όρο κέρδος 1,9% στους επενδυτές τους, όταν ο S&P 500 το ίδιο διάστημα χάρισε κέρδος 10,6%, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων, σύμφωνα με τη Dow Jones Market Data.  

Η Tourbillon, η οποία διαχειριζόταν κεφάλαια 4 δισ. δολαρίων το 2016, εμφάνιζε ζημίες εδώ και λίγο καιρό. Το βασικό της fund κατέγραφε απώλειες 3,2% από τις αρχές του έτους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα