Πότε απαλλάσσονται τα πλοία από ΦΠΑ

Νέοι όροι και προϋποθέσεις για τον προσδιορισμό της «δραστηριότητας στην ανοιχτή θάλασσα»
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 10:03
UPD:10:03

Από την έντυπη έκδοση 

Από τις 4 Οκτωβρίου ισχύουν νέοι όροι και προϋποθέσεις για τον προσδιορισμό της έννοιας «διενέργεια δραστηριότητας κυρίως στην ανοιχτή θάλασσα», ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ της παράδοσης και εισαγωγής πλοίων που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στη ναυσιπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης, καθώς και την παράδοση και εισαγωγή αντικειμένων και υλικών που προορίζονται να ενσωματωθούν ή να χρησιμοποιηθούν στα πλοία αυτά κατά τον εφοδιασμό τους.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου υπέγραψε τη σχετική απόφαση (ΠΟΛ. 1177/2018), στο κείμενο της οποίας επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Διενέργεια δραστηριότητας κυρίως στην ανοιχτή θάλασσα

1. Τα πλοία που εκτελούν αποκλειστικά προκαθορισμένους πλόες θεωρείται ότι διενεργούν δραστηριότητα κυρίως στην ανοικτή θάλασσα για μια συγκεκριμένη ημερολογιακή περίοδο, εφόσον εκτελούν ταξίδια στην ανοιχτή θάλασσα και σε διεθνείς προορισμούς, σε ποσοστό άνω του 70% των συνολικών ταξιδιών τους για την περίοδο αυτή, χωρίς να εξετάζεται καμία άλλη προϋπόθεση αναφορικά με το σύνολο των μιλίων που διανύονται στην ανοιχτή θάλασσα.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα