ΓΣΕΕ: Παραδοχή της αναποτελεσματικότητας του νόμου για τις ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2006 16:18

Για παραδοχή της αναποτελεσματικότητας του Ν3429/05 για τις ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Διϋπουργικής Επιτροπής http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/31/1197721.htm .

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, σήμερα επιβεβαιώθηκε η πολιτική και η εκτίμηση της ότι «δεν χρειαζόταν καμία απολύτως Νομοθετική παρέμβαση, καμία απειλή ακύρωσης και κατάργησης των ελεύθερων ΣΣΕ, γιατί τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα και την αποφασιστικότητα να επιβάλουν τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και να πετύχουν λύσεις που προστατεύουν αποτελεσματικά τα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και τις ανάγκες των επιχειρήσεων».

«Η μία μετά την άλλη οι Κλαδικές Ομοσπονδίες και τα Σωματεία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο Τομέα, υπογράφουν με τις διοικήσεις ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους. Χωρίς διαχωρισμούς παλαιών και νέων, και πάνω από τα όρια της εισοδηματικής πολιτικής, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη αυτό το αντεργατικό Νομοθέτημα», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας πως σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλε καταλυτικά η υπογραφείσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Οι επιλογές για περιορισμό ή κατάργηση των ελεύθερων διαπραγματεύσεων χρεοκόπησαν. Τέτοιες επιλογές και τέτοιοι νόμοι έμειναν και θα μείνουν στα αζήτητα της Ιστορίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Όπως επίσης αναφέρεται, αύριο Πέμπτη 1 Ιουνίου 2006 και ώρα 12:00 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Γ.Σ.Ε.Ε. ώστε να αξιολογήσει τις εξελίξεις και την πορεία των κλαδικών συμβάσεων καθορίζοντας τα βήματα και την τακτική για το επόμενο διάστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα