Αράπογλου: Διαλέξαμε την σωστή ευκαιρία για μια επένδυση μακροπρόθεσμη

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 17:34

Εγκρίθηκε από την επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 3 δισ. ευρώ για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/01/1198216.htm .

Η Εθνική Τράπεζα παραμένει ανεξάρτητη, ακολουθεί αυτόνομη πορεία και δεν τίθεται θέμα αφελληνισμού της, υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, απαντώντας στις ανησυχίες μετόχων, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τις Εθνικής για την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας, ενώ θα υπάρξουν και κεφάλαια και για άλλες περαιτέρω επιλεκτικές εξαγορές στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Δεν κάνουμε πειράματα, αν είχαμε κάνει, θα μας είχε απορρίψει την σχετική αίτηση η Τράπεζα της Ελλάδος και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανέφερε ο Τάκης Αράπογλου, απαντώντας στους επικριτές της εξαγοράς. Διαλέξαμε την σωστή ευκαιρία, το σωστό μέγεθος και πραγματοποιούμε μια επένδυση μακροπρόθεσμη, που δεν επηρεάζεται από βραχυπρόθεσμες και πρόσκαιρες γεωπολιτικές εξελίξεις, τόνισε ο κ. Αράπογλου. Ο επικεφαλής της Εθνικής υπογράμμισε ότι η χθεσινή εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Denizbank από τη γαλλο-βελγική Dexia http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/31/1197651.htm επιβεβαιώνει ότι η Εθνική αγόρασε σε καλύτερη τιμή μια μεγαλύτερη και καλύτερη τράπεζα.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση της Εθνικής ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής (ΣΥΕΤΕ) Σταύρος Κούκος κατηγόρησε την διοίκηση της τράπεζας για καθυστερημένη ενημέρωση, χαρακτήρισε την επένδυση επικίνδυνη για τα συμφέροντα των μετόχων και της τράπεζας λόγω του μεγάλου γεωπολιτικού ρίσκου της Τουρκίας και τόνισε ότι δεν έχει γίνει σωστή εκτίμηση του συναλλαγματικού κινδύνου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσφύγει στις δικαστικές και εποπτικές αρχές για να θέσει ζήτημα νομιμότητας της σημερινής γενικής συνέλευσης, καθώς δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία.

Εκανε ακόμα λόγο για «προσπάθεια εξαγοράς» των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων από πλευράς διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να στηρίξουν την συμφωνία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα