Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, ωθώντας τις αγορές στην Ασία προς την τέταρτη εβδομάδα απωλειών, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, ότι επενδυτικό κεφάλαιο, που διαχειρίζεται ο Υoshiaki Murakami, τελεί υπό έλεγχο.

Οι μετοχές των εταιρειών του κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης της Tokyo Broadcasting System Co. και της Hanshin Electric Railway Co., κινήθηκαν πτωτικά.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, 14 αγορών σε όλη την περιφέρεια, που υπολογίζεται σε δολάρια, υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 127,34 μονάδες, στις 10:57 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει απώλειες 1,3% αυτήν την εβδομάδα, την τέταρτη εβδομάδα απωλειών και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την περίοδο που έληξε στις 13 Αυγούστου του 2004.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, υποχωρούσε 0,3%, φθάνοντας στις 15.454,77 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωνε απώλειες 0,8%.

Πτωτικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Κορέα, την Κίνα και τις Φιλιππίνες. Ανοδικά κινήθηκαν στη Ν. Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία και την Ταϊβάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα