Αυξάνεται ο στόλος της Omega Navigation

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 11:02

ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ενός νέου πλοίου ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Nasdaq ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία «Omega Navigation Enterprises». Πρόκειται για το διπλού τοιχώματος δεξαμενόπλοιο panamax «Rudolf Schulte», το οποίο θα μετονομασθεί σε «Omega Queen».

Το πλοίο είναι χωρητικότητας 74.999 dwt και κατασκευάστηκε το 2004 στα ναυπηγεία της Hyundai στη Νότιο Κορέα. Η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε κατά ένα μέρος από τα έσοδα που είχε η εταιρεία από τη δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο και κατά ένα άλλο από δανειοδότηση της HSH-Nordbank AG.

Το «Omega Queen» απασχολείται με χρονοναυλοσύμφωνο μέχρι το 2009 από την «Torm» με ένα μέσο ημερήσιο ναύλο 26.500 δολ. Η εταιρεία έχει με την Torm «οψιόν» για την επέκταση του ναυλοσυμφώνου για επιπλέον 24 μήνες με ένα ελάχιστο ημερήσιο ναύλο 28.500 δολ.

Επισημαίνεται ότι η «Omega» έχει συμφωνήσει την αγορά πέντε ακόμη δεξαμενοπλοίων τα οποία αναμένεται να παραλάβει μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2006. Με την ολοκλήρωση των αγορών η Omega θα διαθέτει ένα στόλο από έξι δεξαμενόπλοια και δύο φορτηγά πλοία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα