Καπράλος: Οι αγορές θα ισορροπήσουν

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 13:49
UPD:13:54

«Μιλάμε με όλους», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Χ.Α., Σπύρος Καπράλος, για να προσθέσει ότι «πάντα πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις πόρτες για οτιδήποτε αποφασίσουμε να κάνουμε, για το καλό της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, αλλά και των μετόχων των εισηγμένων στο ελληνικό χρηματιστήριο».

Πάντως, στρατηγικός στόχος του Χ.Α. παραμένει το να παίξει ρόλο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς έτσι θα ενδυναμώσει τη θέση του στο διεθνές σκηνικό και θα είναι πολύ πιο δυνατό σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις για συμμαχίες, όπως διευκρίνισε ο κ. Καπράλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο εκδήλωσης παρουσίασης των εισηγμένων εταιριών της Βόρειας Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, ο κ. Καπράλος τόνισε ότι αυτές συνεχίζουν μεν να έχουν αρκετά μεγάλα σκαμπανεβάσματα και μεταπτώσεις αυτές τις ημέρες, αλλά κάποια στιγμή θα ισορροπήσουν, γιατί «γενικά τα νέα από τις αγορές και τις οικονομίες είναι καλά».

Ο πρόεδρος του ΧΑ επεσήμανε ακόμη ότι τους ισχυρότερους «κραδασμούς» από αυτήν την τάση την ένιωσαν οι αναδυόμενες αγορές, που είχαν παρουσιάσει υψηλές αποδόσεις. Πιο «βίαιες» σε σχέση με τις μεγάλες αγορές ήταν οι μεταβολές και στο Χ.Α., το οποίο κατά τον κ. Καπράλο εξακολουθεί να έχει και χαρακτηριστικά αναδυόμενης αγοράς.

Για την πρόσφατη πτώση στην ελληνική κεφαλαιαγορά, ο κ. Καπράλος δήλωσε ότι «οι ξένοι είναι καλοί όταν αγοράζουν και ανεβαίνουν οι αγορές και κακοί όταν πουλάνε και πέφτουν» ενώ για τα μεγέθη τριμήνου, που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες εξέφρασε την πεποίθηση ότι φαίνονται πολύ θετικά σε σχέση με πέρυσι, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος που όλες δημοσίευσαν τα αποτελέσματά τους εμπρόθεσμα.

Road show στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο

Επ' ευκαιρία της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καπράλος γνωστοποίησε ότι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, σε συνεργασία με το Bloomberg, διήμερη εκδήλωση για την ελληνική κεφαλαιαγορά, στην οποία θα παρουσιαστούν εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης, που δεν συμπεριλαμβάνονται στον δείκτη FTSE-20. Ηδη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην εκδήλωση περίπου 35 εισηγμένες.

Τέλος, ο κ.Καπράλος, καυτηρίασε την απουσία -από την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης- μεγάλων εισηγμένων υπό κρατικό έλεγχο, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μια μορφή αλαζονείας, την οποία το Χ.Α. καταδικάζει.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα