Ινδία: Αύξηση του πληθωρισμού στο 5,74%

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 14:00
UPD:14:45

ΜΕ ΤΑΧΥΤΕΡΟ από ότι αναμενόταν ρυθμό, αυξήθηκε την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ο πληθωρισμός στην Ινδία, καθώς οι τιμές των φρούτων, των λαχανικών, των χυμών και άλλων αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 5,74% την εβδομάδα που έληξε στις 20 Μαΐου, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Οκτωβρίου, από 4,32% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας στο Ν. Δελχί. Κατά μέσον όρο, πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι ο πληθωρισμός θα ήταν 4,58%.

Ο πληθωρισμός ενδέχεται να σημειώσει άνοδο, μετά τις αυξήσεις των τιμών της βενζίνης και του ντήζελ, που θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα, θέτοντας τέλος στο πάγωμα τιμών διάρκειας εννέα μηνών, εξ αιτίας της ανόδου της τιμής του πετρελαίου. Η Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού για δεύτερη φορά φέτος τον Ιούλιο, για μειώσει τον πληθωρισμό κάτω από το 5%, μετά την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, που ώθησαν τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, το τελευταίο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα