Inform Lykos: Οι ηλεκτρονικές κάρτες αύξησαν τα έσοδα το πρώτο εξάμηνο

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 17:52
UPD:17:55

Αύξηση των εσόδων του πέτυχε ο όμιλος Inform το πρώτο εξάμηνο του 2018, χάρη και στο έργο του  ΟΑΣΑ για την κατασκευή των ηλεκτρονικών επαναφορτιζόμενων καρτών (ATH.ENA Card) και εισιτηρίων (ATH.ENA Ticket) προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το έργο αντιστάθμισε τη μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας στα υφιστάμενα προϊόντα προερχόμενη από το ανταγωνιστικό περιβάλλον που οδηγεί σε συμπίεση τιμών και έτσι η λειτουργική κερδοφορία διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με το Α΄εξάμηνο του 2017.

Παρά τις πιέσεις που δέχονται οι τιμές, ο όγκος πωλήσεων του Ομίλου συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα λόγω των μακροχρόνιων συμβάσεων και σταθερών πελατειακών σχέσεων, δημιουργώντας ένα σημαντικό μερίδιο επαναλαμβανόμενων εσόδων.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν 9,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 34,9 εκατ. ευρώ, χάρη στο προαναφερθέν έργο, αλλά και στην αύξηση των υπηρεσιών αποστολής λογαριασμών σε Ελλάδα και Ρουμανία. Η παραπάνω αύξηση πωλήσεων αντισταθμίζει το μειωμένο όγκο έκδοσης τραπεζικών καρτών στην Ελλάδα, καθώς το 2018 δεν είναι χρονιά ανανεώσεων των καρτών στους υφιστάμενους πελάτες όπως ήταν το 2017.

Εξαιρουμένων των ενδοεταιρικών συναλλαγών, οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας, INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. ανήλθαν σε 17,8 εκατ. ευρώ από 15,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017. Οι πωλήσεις της θυγατρικής στη Ρουμανία ανήλθαν σε 16,7 εκατ. ευρώ από 16,1 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα λειτουργικά έξοδα του πρώτου εξαμήνου μειώθηκαν κατά 3,6%. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, τα βασικά μεγέθη της κερδοφορίας του Ομίλου INFORM διαμορφώθηκαν, ως ακολούθως:

  • Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, ανήλθαν στα 2,7 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017,
  • Τα κέρδη προ φόρων και χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων (EBIT), ανήλθαν σε 618 χιλ. ευρώ έναντι 805 χιλ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017, μειωμένα κατά 23%, λόγω των αυξημένων αποσβέσεων από τις επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα