Σκλαβενίτης: Αύξηση του τζίρου το 2017

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 15:49
UPD:15:55
INTIME NEWS/INTIMEnews

Αισθητή αύξηση του τζίρου του κατά το οικονομικό έτος 2017 πέτυχε ο Όμιλος Σκλαβενίτη, ο οποίος θέτει αακόμη υψηλότερα τον πήχυ για φέτος. Όπως έχει γράψει η «N» η εταιρεία στοχεύει σε τζίρο ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2018, ενώ σχεδιάζει να εισέλθει στις ηλεκτρονικές πωλήσεις το 2019. 

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν, ο κύκλος εργασιών το 2017 σκαρφάλωσε στα 2,5 δισ. ευρώ, από 1,87 δισ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος. Η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασίων 1,4 δισ. ευρώ και οι Ελληνικές Υπεραγορές  Σκλαβενίτης έσοδα ύψους 653 εκατ. ευρώ από την 1η Μαρτίου 2017. 

Τα λειτουργικά αποτελέσματα δέχθηκαν πιέσεις, γεγονός που αποδίδεται από την εταιρεία στις αυξημένες δαπάνες για τη στήριξη του δικτύου καταστημάτων, που εξαγόρασε από τη Μαρινόπουλος. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 56,5 εκ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα σε 11 εκ. ευρώ. Η ΕΥΣ από 1η’ Μαρτίου 2017 κατέγραψε αρνητικά λειτουργικά αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (-97 εκ. ευρώ) και καθαρές ζημίες 87 εκ ευρώ, αποτέλεσμα που πάντως ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει καταρτιστεί. 

Η εταιρεία χαρακτηρίζει ικανοποιητικές και εντός των στόχων τις επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα, παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον του 2017, αλλά και τις πιέσεις, που ασκεί εγχείρημα στήριξης του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος. Σημειώνει ωστόσο ότι η εικόνα βελτιωνόταν σημαντικά όσο προχωρούσε η ενοποίηση και η επαναλειτουργία του δικτύου.    

Υπενθυμίζεται πως το 2017, η ΕΥΣ αποπλήρωσε χρέη της πρώην Μαρινόπουλος προς προμηθευτές, Ελληνικό Δημόσιο (Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές) και τρίτα πρόσωπα της τάξης των 380 εκατ. ευρώ, ενώ προχώρησε στην ενοποίηση των εργαζομένων της εταιρείας και τηνυιοθέτηση μίας ενιαίας κουλτούρας.

 Τέλος, 198 Καταστήματα έχουν ανακαινιστεί πλήρως κι έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία, ενώ συγχρόνως ενισχύθηκαν σημαντικά οι πρόσθετες υπηρεσίες των 33 hyper markets Σκλαβενίτης, με παιδότοπους, εστιατόρια, αρτοπωλεία κ.α. Τα υπόλοιπα 113 Καταστήματα θα ανακαινιστούν εντός του 2019. Το συνολικό κόστος των επενδύσεων θα υπερβεί τα 75 εκ. ευρώ.

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα