Sinopec: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 09:08

ΑΝΕΣΤΑΛΗ σήμερα στο Χονγκ Κονγκ η διαπραγμάτευση των μετοχών της China Petroleum & Chemical Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας διύλισης πετρελαίου της Ασίας. H εταιρεία αρνήθηκε δημοσίευμα ότι σχεδιάζει να αγοράσει το λοιπό σκέλος της Sinopec Shanghai Petrochemical Co.

Η Sinopec, όπως είναι γνωστή η China Petroleum, ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στις 10:24 π.μ. Οι μετοχές της Shanghai Petrochemical, της μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής αιθυλενίου της Κίνας, σημείωσαν άνοδο έως 23% στο Χονγκ Κονγκ, πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Η Sinopec ενδέχεται να προσφέρει έως 5,76 δισ. γιουάν (719 εκατ. δολ.) για αγοράσει μετοχές του σκέλους που δεν κατέχει, σύμφωνα με χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της Oriental Morning Post, στο Web site της. Η εταιρεία, ενδέχεται να προσφέρει από 7,8 έως 8 γιουάν για κάμε μία μετοχή και να προχωρήσει στην εμπορία των μετοχών τον Ιούνιο, ανέφερε το δημοσίευμα.

«Δεν έχουμε σχέδια να αγοράσουμε την Shanghai Petrochemical», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Sinopec στο Πεκίνο, Ηuang Wensheng, μιλώντας από το τηλέφωνο.

Το δημοσίευμα της Oriental Morning Post δεν είναι αληθές και οι επενδυτές θα είναι καλύτερο να συμβουλεύονται τις επίσημες ανακοινώσεις της China Securities Journal και της Shanghai Securities News, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sinopec, που δημοσίευσε αργότερα στο δικό της Web site. Οι δύο εφημερίδες, εκδίδονται από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua.

Οι μετοχές της Sinopec υποχωρούσαν 0,6%, φθάνοντας στα 4,425 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, πριν από την αναστολή της διαπραγμάτευσής τους. Οι μετοχές της Shanghai Petrochemical διαπραγματεύθηκαν στα 3,90 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα