Μαλαισία: Εντός των προβλέψεων της Κεντρικής Τράπεζας η αύξηση του ΑΕΠ

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 09:19

ΜΕ ΡΥΘΜΟ 6% θα αναπτυχθεί φέτος κατά πάσα πιθανότητα η οικονομία της Μαλαισίας και εντός των προβλέψεων της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, καθώς η ζήτηση για τα εξαγωγικά προϊόντα της χώρας, παραμένει ισχυρή, σύμφωνα με τον διοικητή της, Akhtar Aziz.

«Είμαστε ακόμη αισιόδοξοι για την προοπτική της οικονομίας και για το σύνολο του περιβάλλοντος που παραμένει ιδανικό», είπε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Μαλαισίας, μιλώντας σήμερα προς τους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ, συμπληρώνοντας: «Δεν αναθεωρούμε την εκτίμησή μας τώρα. Θέλουμε να περιμένουμε για νέες και περισσότερες πληροφορίες ή για το πώς η ανάπτυξη θα διατηρηθεί και το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Η Κεντρική Τράπεζα προέβλεπε τον Μάρτιο ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 6% φέτος, αποτέλεσμα των υψηλότερων εξαγωγών ηλεκτρονικών και πετρελαίου, σε συνδυασμό με την αύξηση των δαπανών του κράτους. Ο περιορισμός της εξωτερικής ζήτησης ενδέχεται να απειλήσει την πρόβλεψη για το έτος, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές. Η οικονομία της Μαλαισίας, ενδέχεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 5,5% το 2006, σύμφωνα με τις προβλέψεις των 15 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν τον περασμένο μήνα.

Η οικονομία της Μαλαισίας ύψους 131 δισ. δολ., αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,2% πέρυσι. Η ανάπτυξη των εξαγωγών υποχώρησε απροσδόκητα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, μετά τις χαμηλότερες πωλήσεις ηλεκτρονικών και μείωσης των φορτώσεων αργού πετρελαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα