Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 09:44
UPD:10:17

Aspis Bank: «Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά και χθες καθώς ο πρόεδρος της Fed σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι η άνοδος των επιτοκίων δεν έχει τελειώσει. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν επίσης πτωτικά. Πτωτικά αναμένουμε ότι θα κινηθεί και η εγχώρια αγορά ελλείψει σημαντικών εταιρικών νέων. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής».

Fortius Finance: «Η αύξηση του μ/κ της Εθνικής Τράπεζας και η καθοδική πορεία των ξένων δεικτών συνεχίζουν να ταλανίζουν το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει αδύναμο να ανακάμψει στην τρέχουσα φάση. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή στους παραπάνω παράγοντες που κινούν την αγορά, η οποία ανοδική κίνηση θα χαρακτηρίζεται ως ανακλαστική αντίδραση αντί για ανάκαμψη.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, εξαιτίας των σημαντικών απωλειών της Wall Street χθες, με το εύρος της κίνησης να καθορίζεται από την αύξηση της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα. Από τεχνικής απόψεως η παραμονή του ΓΔ κάτω από τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών (3.729 μονάδες) για τρεις συνεδριάσεις αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες κίνησης του ΓΔ προς τη στήριξη των 3.500 μονάδων».

Euroxx: «Έντονη μεταβλητότητα για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους ο οποίος δεν διατήρησε το καλό κλίμα της Παρασκευής και υποχώρησε σημαντικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε ο FTSE-20 με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 6,76%.

»Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν αρνητικό για το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών, η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη καθώς και η μακροοικονομική κατάσταση στην Αμερική «ταλαιπωρούν» τις αγορές και εντείνουν την αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον με αποτέλεσμα να επικρατούν ρευστοποιήσεις. Για σήμερα αναμένεται να διατηρηθεί η πτωτική διάθεση σε ηπιότερους ρυθμούς με την χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. να προσπαθήσει να κατοχυρώσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα