Sprider: Μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή

Εκδοση ομολογιακού δανείου 10 εκατ. ευρώ
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 12:04
UPD:12:13

Τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2005 αποφάσισε ομόφωνα χθες η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Sprider.

Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η 8η Ιουνίου 2006. Δικαίωμα στο μέρισμα θα έχουν δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρείας την 7η Ιουνίου 2006.

Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει στις 19 Ιουνίου 2006 μέσω της EFG Eurobank.

Η συνέλευση αποφάσισε επίσης την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου μη μετατρέψιμου σε μετοχές ύψους 10.000.000 ευρώ.

Επικύρωσε ακόμη την εκλογή του μέλους του διοικητικού συμβουλίου κ. Ευάγγελου Χατζηιωάννου του Αθανασίου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Γεωργίου Παπιώτη.

Η συνέλευση εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβουλίου που απαρτίζεται από τους κ.κ.. Αθανάσιο Χατζηιωάννου, Σάββα Χατζηιωάννου, Χαράλαμπο Ξυλούρη, Εμμανουήλ Βλασερό, Νικόλαο Αργυρό, Μαρία Χούμη, Ιωάννη Γιαννακόπουλο, Σέργιο Μαναράκη και Ελένη Αλεξίου.

Μετά το πέρας των εργασιών της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία τούτο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Αθανάσιος Χατζηιωάννου, Πρόεδρος,

Νικόλαος Αργυρός, Αντιπρόεδρος,

Χαράλαμπος Ξυλούρης, Δ/νων Σύμβουλος,

Σάββας Χατζηιωάννου, Εκτελεστικό Μέλος,

Εμμανουήλ Βλασερός, Εκτελεστικό Μέλος,

Χούμη Μαρία, Εκτελεστικό Μέλος,

Ελένη Αλεξίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

Σέργιος Μαναράκης, Ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό Μέλος,

Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό Μέλος.

Η θητεία του παραπάνω Διοικητικού Συμβουλίου είναι εξαετής και λήγει την 5η Ιουνίου 2012.

Προβλέψεις για το 2006

Σύμφωνα με την κ. Μαρία Χούμη, Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών της εταιρείας, στο σύνολο της χρήσης 2006 η κ. Χούμη σημείωσε ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί σε 88 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 20,6%, ενώ τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων αναμένεται να διαμορφωθούν στα 7,5 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 30,6% σε σχέση με τη χρήση 2005.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για το 2006 προβλέπει συνολική δαπάνη 9,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 6,3 εκατ. αφορούν στη λειτουργία νέων καταστημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα