Dow Jones: Το 101ο ρεκόρ από την ημέρα της εκλογής Τραμπ

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 17:17
UPD:17:19
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν βγάλει εντελώς από το κάδρο τις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο και τον αντίκτυπο, που μπορεί να έχει μεσοπρόθεσμα στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Κόντρα σε προειδοποιήσεις των ειδικών και εστιάζοντας στο σήμερα, που χαρακτηρίζεται από δυναμικές επιδόσεις στην ανάπτυξη και στα εταιρικά κέρδη, οδηγούν τους δείκτες της Wall Street  από ρεκόρ σε ρεκόρ. 

Λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο Dow σκαρφάλωσε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ σε τροχιά ανόδου τέθηκαν επίσης οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq. 

O ιστορικός δείκτης με τα 30 βαριά χαρτιά της Wall Street ξεπέρασε τις 26.726 μονάδες. Ήταν το 101ο ρεκόρ για τον Dow Jones από τις 9 Νοεμβρίου του 2016, επομένη των προεδρικών εκλογών, που οδήγησαν τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Οι μεγάλες φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, η χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τον χρηματοοικονομικό τομέα και οι δεσμεύσεις για τεράστιες δαπάνες σε υποδομές έχουν βαρύνει στη ζυγαριά των επενδυτών περισσότερο από τις ανησυχίες για τη στροφή στον προστατευτισμό και τον απομονωτισμό.  

Ο ίδιος ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αναφερθεί στα ρεκόρ της αμερικανικής αγοράς μετοχών ως «απόδειξη» επιτυχίας της πολιτικής του. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι χθες, Πέμπτη, την ώρα που ο Dow Jones κατέγραφε το 100ο ρεκόρ του από την ημέρα των εκλογών και ο S&P 500 έκλεινε σε νέα ιστορικά υψηλά για 89η φορά. Μεγάλος κερδισμένος σε αυτό το διάστημα είναι ο κλάδος τεχνολογίας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα