HSBC: Venture ασφαλειών στην Κίνα για την κάλυψη της μεσαίας τάξης

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 09:27

ΤΗΝ έναρξη ενός venture ασφαλειών στην Κίνα, μέχρι τα τέλη του έτους, για να καλύψει τη ζήτηση από τη μεσαία τάξη, για προϊόντα προστασίας, θα κάνει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, HSBC Holdings Plc.

Η HSBC δημιουργεί ένα venture με κινεζική εταιρεία, ανέφερε ο Peter Wong, υπεύθυνος για το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα, στο περιθώριο σύσκεψης, σήμερα στη Σαγκάη. Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί στο όνομα της κινεζικής εταιρείας.

Οι διεθνείς εταιρείες ανταγωνίζονται να μπουν στην ασφαλιστική αγορά της Κίνας, η οποία αναπτύχθηκε 14%, φθάνοντας στα 493 δισ. γιουάν (61 δισ. δολ.) πέρυσι, αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου της μεσαίας τάξης. Τα νοικοκυριά στις αστικές περιοχές, που βγάζουν περισσότερα από 25.000 γιουάν το χρόνο, αναμένεται να αυξηθούν σε 215 εκατ. μέχρι το 2015 από 43 εκατ. που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση της McKinsey & Co., που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η Bank of Communications Ltd., που κατά 9,9% ανήκει στην HSBC δεν συμμετέχει στο venture, επειδή η δανείστρια, μία κινεζική εταιρεία, δεν επιτρέπει τις ασφαλιστικές εργασίες, είπε ο Wong. Η HSBC θα είναι ο μόνος ξένος μέτοχος στο joint venture, συμπλήρωσε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η HSBC είχε πει ότι με την Hang Seng Bank Ltd., στο Χονγκ Κονγκ, στην οποία κατέχει το 62%, θα επενδύσει σε ένα venture ασφαλειών ζωής στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα