France Telecom: Προς πώληση του λοιπού μεριδίου της στην PagesJaunes

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 11:20

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση μέρους ή του συνόλου του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στο σκέλος της PagesJaunes SA, κάνει η France Telecom SA, λέγοντας ότι το σκέλος δεν αποτελεί μέρος της κύριας στρατηγικής της.

Χθες, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για να προετοιμάσει τη μερική ή την πλήρη στέρηση του μεριδίου», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της France Telecom. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Παρίσι, έχει στην κυριότητά της το 54% της PagesJaunes, μια συμμετοχή με χρηματιστηριακή αξία περίπου 3,5 δισ. ευρώ (4,5 δισ. δολ.).

Την τελευταία φορά που η France Telecom μείωσε το μερίδιό της στην PagesJaunes, ήταν τον Φεβρουάριο του 2005, πουλώντας 22,3 εκατ. μετοχές, αντί του ποσού των 440,5 εκατ. ευρώ και μειώνοντας το μερίδιό της στο 62%. Η εταιρεία, πούλησε για πρώτη φορά μετοχές της PagesJaunes σε δημόσια εγγραφή τον Ιούλιο του 2004.

Οι μετοχές της PagesJaunes σημείωσαν άνοδο 1,13 ευρώ, ποσοστό 5%, φθάνοντας στα 23,65 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 23,4 ευρώ η μία στις 9:18 π.μ. στο Παρίσι. Οι μετοχές της France Telecom, σημείωναν άνοδο 1,6%, φθάνοντας στα 17,49 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 17,40 ευρώ η μία.

Η PagesJaunes, που εδρεύει στο Sevres της Γαλλίας, είπε τον Απρίλιο ότι το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 6,8%, φθάνοντας στα 209,4 εκατ. ευρώ και επανέλαβε την πρόβλεψή της για την αύξηση των εσόδων κατά 8,5% φέτος. Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το Internet, συμμετείχαν τα μέγιστα στην αύξηση των πωλήσεών της το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ίδια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα