Στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων ο χαλκός στο Λονδίνο

Καθώς οι επενδυτές μειώνουν τις τοποθετήσεις τους
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 13:29

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων, υποχώρησε στο Λονδίνο ο χαλκός, καθώς οι επενδυτές μείωσαν τις επενδύσεις τους σε εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, μετά την υποχώρηση των τιμών του χρυσού.

Το πολύτιμο μέταλλο, που αγοράστηκε ως εξασφάλιση κατά τη διάρκεια περιόδων πολιτικής αβεβαιότητας, υποχώρησε 1,1%, καθώς εικάζετο, ότι η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ ενδέχεται να περιοριστεί. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους, είπε χθες ότι η ανταπόκριση του Ιράν για το θέμα του πυρηνικού του προγράμματος, αποτελεί ένα θετικό βήμα.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες, υποχώρησε το London Metal Exchange 75 δολ., ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 7.435 δολ. ο μετρικός τόνος στις 10:36 π.μ., τοπική ώρα. Νωρίτερα, διαπραγματεύθηκε στα 7.250 δολ. ο τόνος, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 4 Μαΐου.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση στο Λονδίνο, υποχώρησε 6,83 δολ., φθάνοντας στα 623,83 δολ. η ουγγιά. Η πτώση του, παρέσυρε χαμηλότερα τους δείκτης των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, όπως τον Goldman Sachs Commodity Index, ο οποίος αποτελείται από σειρά μετάλλων και άλλα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Ο δείκτης υποχώρησε 0,4%, φθάνοντας στις 476,29 μονάδες.

Τα κεφάλαια, χρησιμοποιούν τους δείκτες των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής για να αγοράσουν ή να πουλήσουν βασικά εμπορεύματα. Τα χρήματα που διαχειρίζονται αυτά τα funds, θα αυξηθούν 38% φέτος, στα 110 δισ. δολ., σύμφωνα με την Barclays Capital.

Ανοδικά κινήθηκε το αλουμίνιο στο LME, κατά 2 δολ., ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 2.545 δολ. ο τόνος. Το νικέλιο υποχώρησε 50 δολ., φθάνοντας στα 20.900 δολ. ο τόνος, ο μόλυβδος σημείωσε άνοδο 1 δολ., φθάνοντας στα 1.040 δολ. και ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 40 δολ., φθάνοντας στα 3.500 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα