Samsung Heavy: Παραγγελίες 14 πλοίων και από την Danaos Shipping

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 13:52

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ για 14 πλοία μεταφοράς container, αξίας 1,5 δισ. δολ, από τρεις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Naviera Daniela SA του Παναμά και της ελληνικής Danaos Shipping Co., έκλεισε η Samsung Heavy Industries Co., η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πλοίων στον κόσμο.

Η Samsung Heavy, που εδρεύει στη Σεούλ, θα παραδώσει τα πλοία μέχρι τον Νοέμβριο του 2009, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας. Η τρίτη εταιρεία, που εδρεύει στην Γερμανία, ζήτησε να μην αναφερθεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Samsung Heavy, Yoon Jong Duk, σε τηλεφώνημά του από τη Σεούλ.

Η Samsung Heavy, η Hyundai Heavy Industries Co. και άλλες εταιρείες κατασκευής πλοίων στη Ν. Κορέα, είναι έτοιμες να παραδώσουν πλοία σε αριθμό ρεκόρ φέτος, μετά την αύξηση των παραγγελιών των ναυτιλιακών εταιρειών, για να ευνοηθούν από την παγκόσμια έκρηξη του εμπορίου.

Οι παραγγελίες σήμερα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των παραγγελιών της Samsung Heavy σε 6,9 δισ. δολ., 90% του στόχου που είχε θέσει η εταιρεία για το 2006, σύμφωνα με τον Yoon. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 1,4%, φθάνοντας στα 21.150 ουόν, στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στη Σεούλ. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 19%, έναντι υποχώρησης 8,2% του δείκτη του Χρηματιστηρίου Kospi.

Οι παραγγελίες των εταιρειών κατασκευής πλοίων της Ν. Κορέας, διατηρήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 3,79 εκατ. αγγλικούς τόνους ή 1.031 πλοία, αξίας 77,2 δισ. δολ., μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Ενεργείας της Ν. Κορέας. Οι παραγγελίες αυτές είναι αρκετές για να έχουν δουλειά μέχρι τις αρχές του 2009.

Η Samsung Heavy εμφάνισε λειτουργικά κέρδη – ή πωλήσεις μείον των δαπανών και του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν – 15,7 δισ. ουόν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης έναντι λειτουργικών ζημιών 36,2 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο. Η Hyundai Heavy, εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 167,9 δισ. ουόν, την ίδια χρονική περίοδο. Πέρυσι, οι ζημίες της ήταν ύψους 74,2 δισ. ουόν.

Η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής πλοίων στον κόσμο, περιόρισε τις λειτουργικές της ζημίες το τρίμηνο, στα 141,5 δισ. ουόν, από 151,6 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο.

Οι τρεις εταιρείες της Ν. Κορέας, την εβδομάδα που πέρασε, ανακοίνωσαν ότι έλαβαν παραγγελίες για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Qatar Gas Transport Co., συνολικής αξίας 2,4 τρισ. ουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα