Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του ΥΕΝ στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 20:01

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ολοκλήρωσε σήμερα τις συναντήσεις του, στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθεσης των Ποσειδωνίων.

Ο ΥΕΝ επανέλαβε στην Υφυπουργό Μεταφορών της Σιγκαπούρης, Lim Hwee Hua το ενδιαφέρον του Υπουργείου να αναβαθμίσει την παρουσία του στην Απω Ανατολή, με την ίδρυση δύο προξενικών λιμεναρχείων στη Σιγκαπούρη, και ενός στην Κίνα (Σαγκάη).

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων της Κύπρου, Χάρη Θράσο, συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη της θαλάσσιας λεωφόρου Αδριατικής - Ελλάδας - Κύπρου ανοίγει νέες μεγάλες προοπτικές στις ευρωπαϊκές θαλάσσιες μεταφορές, και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο, που μαζί με τη Μάλτα ελέγχουν το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινοτικού στόλου.

Τονίστηκε ακόμη ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη των περιφερειών και θα ενισχύσει τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και την οικονομική τους ευημερία.

Ενα σημαντικό θέμα για τις δύο χώρες αποτελεί η συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης μέσω των συστημάτων παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας (VTMIS) και της μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Εξάλλου, στις χθεσινές συναντήσεις που είχε ο ΥΕΝ με τον επιχειρηματία Στέλιο Χατζηιωάννου, συζητήθηκε και η επέκταση των συνδέσεων με υδροπλάνα ανάμεσα στη νησιωτική Ελλάδα και την ενδοχώρα.

Μετά την σύνδεση Πάτρας - Κέρκυρας, το ΥΕΝ θέλει να εγκαινιάσει και νέες γραμμές στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησσα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ο κ. Χατζηιωάννου, όπως είναι γνωστό, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τη δραστηριοποίηση της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων που διαθέτει, στα νησιά του Αιγαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα