Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές και στα χαμηλότερα επίπεδα φέτος, καθώς εικάζεται ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα βασικά επιτόκια δανεισμού, καθώς η οικονομία υποχωρεί, περιορίζοντας τη ζήτηση για αγαθά από εταιρείες όπως η Toyota Motor Corp. και η Samsung Electronics Co.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, υποχώρησε 1,7%, φθάνοντας στις 121,55 στις 10:26 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Δεκεμβρίου. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχώρησε 2,1%, φθάνοντας στις 14.775,08 μονάδες. Υποχώρησε κάτω από τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά από την 1 Δεκεμβρίου.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 2%. Σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, αύξησε απροσδόκητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού για να δαμάσει τον πληθωρισμό στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας. Πτωτικά κινήθηκαν όλες οι ανοιχτές αγορές της Ασίας, εκτός από τη Μαλαισία.

Στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών υποχώρησαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, στέλνοντας το δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA), κάτω από τις 11.000 μονάδες. Ο Jack Guynn, πρόεδρος της Federal Reserve Bank στην Ατλάντα, είπε ότι τα πρόσφατα στοιχεία του πληθωρισμού είναι «ενοχλητικά» και πως η Fed πρέπει να παραμείνει ανοιχτή να σκεφτεί και πάλι την πολιτική μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα