Στην Ελλάδα το Eurosea το 2020 - Στο επίκεντρο η ασφάλεια στη θάλασσα

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 12:09
UPD:12:18

Πανιά για την Ελλάδα ανοίγει το 2020 ο ευρωπαϊκός θεσμός Eurosea, με την ασφάλεια στη θάλασσα να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Επτά ενήλικα στελέχη των Ελλήνων Προσκόπων βρέθηκαν στην Βαρκελώνη για να εκπροσωπήσουν τη χώρας μας, επιτυγχάνοντας με την παρουσίασή τους να φιλοξενηθεί ο θεσμός στην Ελλάδα.

Η ελληνική αποστολή μέσω της παρουσίασης στάθηκε στην ιστορία μας ως ναυτικό έθνος, στη σημασία και το βάρος της πιστοποιημένης εκπαίδευσης των Ενηλίκων Στελεχών των Ελλήνων Προσκόπων (πράγμα που δεν είναι διαδεδομένο στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης), τις δραστηριότητές μας ως ειδικότητα, αλλά και τι σημαίνει για εμάς «πλωτά μέσα» και πως αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο για την διαπαιδαγώγηση των νέων.

Κατά την παρουσίαση ελληνική αποστολή ενημέρωσε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για τις εγκαταστάσεις που προτείνουν να γίνει το επόμενο Eurosea αλλά και για τις δραστηριότητες και τα μέρη που μπορούν να επισκεφθούν, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της Ελλάδας.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων οι 50 συμμετέχοντες εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών χωρών και της Νέας Ζηλανδίας εξέλεξαν την Ελλάδα έναντι της Γαλλίας για τη φιλοξενία του επόμενου Eurosea.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ανάπτυξη της διεθνούς διάστασης του Ναυτοπροσκοπισμού, η επικοινωνία του τρόπου που χρησιμοποιεί η κάθε χώρα το υδάτινο στοιχείο στο πρόγραμμά της, η ανταλλαγή ιδεών κι η προώθηση της ασφάλειας σε κάθε έκφανση του ναυτοπροσκοπικού προγράμματος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα