Μεγιστάνας της τεχνολογίας αγοράζει το «Time»

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 12:05
UPD:12:15
facebook/ TIME

Το περιοδικό «Time» αλλάζει χέρια για μία ακόμη φορά, μόλις οκτώ  μήνες μετά την πώλησή του στην αμερικανική ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης Meredith Corporation. Νέοι ιδιοκτήτες του αμερικανικού περιοδικού είναι ο συνιδρυτής της εταιρείας διάθεσης εφαρμογών μέσω Διαδικτύου Salesforce.com, o Μάρκ Μπένιοφ και η σύζυγός του, οι οποίοι το αγόρασαν έναντι 190 εκατ. δολαρίων.

Οι Μπένιοφ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Meredith, «δεν θα συμμετέχουν στις καθημερινές συζητήσεις ή στις δημοσιογραφικές αποφάσεις». Ο ίδιος ο επιχειρηματίας και η σύζυγός του δήλωσαν επίσης ότι σέβονται τόσο τον οργανισμό όσο και το όνομα του περιοδικού.

«Η δύναμη του “Time” ήταν πάντα στη μοναδική αφήγηση για ανθρώπους και θέματα που αφορούν και ενώνουν όλους μας», έγραψε ο Μπένιοφ στο Twitter.

Η Meredith ολοκλήρωσε την αγορά της μητρικής εταιρείας Time Inc. τον Ιανουάριο και λίγο αργότερα άρχισε να πουλά μερικούς από τους πιο γνωστούς τίτλους περιοδικών.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Μπενιόφ φθάνει τα 6,7 δισ. δολ. Το ζεύγος αγοράζει το «Time» σε μία πολύ αβέβαιη περίοδο όσον αφορά το μέλλον των έντυπων μέσων ενημέρωσης. Προστίθενται ωστόσο και αυτοί στη λίστα των μεγιστάνων της τεχνολογίας που αγοράζει ένα παραδοσιακό μέσο ενημέρωσης.

Το 2013, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος αγόρασε την «Washington Post», ενώ πέρσι, η χήρα του Στιβ Τζομπς Πολίν απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στο περιοδικό «The Atlantic».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα