Επικρίσεις ΠΑΣΟΚ για έλλειψη στρατηγικού σχεδίου στον τουρισμό

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 18:25

«Για την έλλειψη σχεδίου ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, την ανυπαρξία νομοθετικού έργου, την σωρεία παράτυπων αλλά πολλές φορές και παράνομων διοικητικών πράξεων σε περιπτώσεις διορισμών και ανάθεσης διευθυντικών καθηκόντων και για ανυπαρξία ουσιαστικών παρεμβάσεων στα θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης», επερωτούν την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Οι ανταγωνίστριες της Ελλάδας χώρες στην νότια Ευρώπη, στρέφονται πλέον έγκαιρα στη Νέα Τουριστική Οικονομία, που αφορά καινοτόμα τουριστικά προϊόντα, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και σύγχρονες υποδομές που συνδυάζουν τον Τουρισμό με τον ελεύθερο χρόνο, τις επιχειρηματικές επισκέψεις με την αναψυχή.

Οι πολιτικές ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού και αξιοποίησής του ελεύθερου χρόνου των κατοίκων αποτελούν πλέον συστατικά του κοινωνικού κράτους, ενώ παράλληλα δημιουργούν όρους σταθερότητας και ισοκατανομής στο χώρο και τον χρόνο, των δραστηριοτήτων της τουριστικής οικονομίας.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της Ν.Δ. επαναπαύεται στις δάφνες της ίδρυσης του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Η Ελλάδα, παρά την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την θεαματική βελτίωση των υποδομών της, υστερεί ακόμη σε βασικές αλλά και ειδικές υποδομές του νέου τουρισμού και του ελεύθερου χρόνου (μαρίνες, εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις, επιχειρηματικά κέντρα, θεματικές υποδομές, κτλ). Αυτό οφείλεται στην έλλειψη στρατηγικού σχεδίου από την κυβέρνηση που αρέσκεται μόνο στα μεγάλα λόγια... Εγκλωβισμένη λοιπόν η πολιτική ηγεσία από την αδυναμία προώθησης των τουριστικών θεμάτων επιδίδεται σε θέματα που αν μη τι άλλο δημιουργούν εκλογική πελατεία όπως παράνομες προσλήψεις, απευθείας αναθέσεις, προμηθειών, διαφημιστικής προβολής κ.λπ., αλλά και σε κατασπατάληση πόρων για αυτοπροβολή και δημόσιες σχέσεις του εκάστοτε Υπουργού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα