Γιούνκερ: Τα συμφωνηθέντα πρέπει να εφαρμοστούν

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 16:28
UPD:17:50
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων η «Καθημερινή», ο κ. Γιούνκερ τόνισε αναφερόμενος στις συντάξεις πως «τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν».

Μήνυμα για τις περικοπές των συντάξεων έστειλε από το Στρασβούργο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ομάδα δημοσιογράφων και ερωτηθείς από την «Καθημερινή» για το θέμα των περικοπών στις συντάξεις, ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως «τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν».

Επανέλαβε, δε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι το 2015 έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ, ενώ σημείωσε πως ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι υποστήριζαν τότε τη χώρα μας.

Σε σχόλιό του για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι δεν ήταν «ο πιο εύκολος συνομιλητής που είχα», ωστόσο πρόσθεσε ότι πλέον οι δύο άνδρες έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις, με την Ελλάδα να βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Ερωτηθείς από το ΑΜΠΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι ήταν «μεταξύ εκείνων που με θέρμη συμβούλευαν τις δυο εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε μια διευθέτηση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα