Σε χαμηλά τριών εβδομάδων οι διεθνείς μετοχές

Στο κόκκινο και το Χ.Α.
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 15:15
UPD:15:17
REUTERS/EDDIE KEOGH

Στο κόκκινο βρίσκονται σήμερα οι μεγάλες αγορές μετοχών ανά τον κόσμο, καθώς οι εμπορικές διαμάχες Ουάσιγκτον και Πεκίνου αναγκάζουν τους επενδυτές να αναθεωρήσουν την έκθεσή τους στο ρίσκο. Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World υποχωρεί σε χαμηλά τριών εβδομάδων, καθώς ευρωπαϊκές και ασιατικές μετοχές βρίσκονται υπό πίεση, ενώ με πτώση αναμένεται να ανοίξει λίγες ώρες αργότερα και η Wall Street. 

To αρνητικό κλίμα διεθνώς επηρεάζει και το Χρηματιστήριο Αθηνών, που μετά το χθεσινό εντυπωσιακό ράλι, επιστρέφει σε αρνητικό έδαφος, παλεύοντας να κρατήσει το στόχο των 700 μονάδων. Στις 15:00 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,75% στις 699,75 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Η αξία των συναλλαγών είναι μόλις 14 εκατ. ευρώ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει την ίδια ώρα πτώση 0,5%, με τις χαλυβουργίες και ευρύτερα τις μεταλλευτικές βιομηχανίες να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στέκεται από την άλλη ο κλάδος ενέργειας, εξαιτίας της ανόδου των τιμών του πετρελαίου

Το κλίμα είναι παρόμοιο ανά την Ευρώπη. Στο Λονδίνο, την  ώρα που η στερλίνα ανακάμπτει αισθητά, ο FTSE 100 υποχωρεί περίπου 0,7%. Στο -0,7% και ο Xetra Dax στη Φραγκφούρτη, ενώ πτώση 0,6% καταγράφει ο FTSE MIB στο Μιλάνο, που δεν ακολουθεί την θετική πορεία των ιταλικών ομολόγων. Ελαφρώς μικρότερες είναι οι πιέσεις για τις γαλλικές μετοχές με τον CAC 40 να υποχωρεί 0,4%. 

Νωρίτερα στην Ασία, το Χονγκ Κονγκ  εισήλθε και επισήμωςσε bear market, έχοντας χάσει 20% από το εφετινό ζενίθ του. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα