ING: Ο CFO πληρώνει το «μάρμαρο» για το σκάνδαλο ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 14:34
UPD:14:38
ing.com

Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση της ING αποφάσισε να οδηγήσει σε… παραίτηση τον 58χρονο Κόος Τίμερμανς, μετά και τη δημόσια κριτική του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε.

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει ο οικονομικός διευθυντής (CFO) της ING, εν μέσω του σκανδάλου για το ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος.

Η ολλανδική τράπεζα, την προηγούμενη εβδομάδα, παραδέχθηκε την ενοχή της για το αδίκημα των ελλιπών μέτρων, ως προς την παρεμπόδιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, και συμφώνησε στην καταβολή προστίμου 900 εκατ. δολαρίων.

Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση της ING αποφάσισε να οδηγήσει σε… παραίτηση τον 58χρονο Κόος Τίμερμανς, μετά και τη δημόσια κριτική του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε.

H «καμπάνα» στην ολλανδική τράπεζα επήλθε σε μία περίοδο αυστηροποίησης των τραπεζικών ελέγχων, καθώς το προηγούμενο διάστημα και η δανέζικη Danske Bank κλήθηκε να καταβάλει πρόστιμο για «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος».

Εκτός του Τίμερμανς, το «μάρμαρο» θα πληρώσουν ακόμη 10 υπάλληλοι της ING, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αναγκάστηκε να παραιτηθεί του δικαιώματος λήψης μπόνους στο τέλος του έτους.

Μάλιστα, ασκούνται εξωτερικές πιέσεις προκειμένου το «μαχαίρι» να φθάσει βαθύτερα, δεδομένων και των έντονων αντιδράσεων στους κόλπους των μετόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τίμερμανς θα παραμείνει στη θέση του CFO έως τον Απρίλιο, όταν και αντικατασταθεί, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ραλφ Χάμερς, να φαίνεται πως κερδίζει λίγο ακόμη χρόνο στο «τιμόνι» της τράπεζας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα