Τραπεζικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 13:11
UPD:13:12
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διορθωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο του χθεσινού ράλι, το οποίο επανέφερε τον Γενικό Δείκτη άνω του ψυχολογικού ορίου των 700 μονάδων.

Η σημερινή πτώση είναι κατά κύριο λόγο, τραπεζο-κεντρική, καθώς η μείωση της τιμής-στόχου για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών από την Deutsche Bank, επιφέρει σημαίνουσες αναταράξεις.

Είναι ενδεικτικό ότι ο τραπεζικός κλάδος παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 2,15% με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να διολισθαίνει κατά 3,12%, της Alpha Bank κατά 2,21%, της Τράπεζας Πειραιώς κατά 2,26% και της Eurobank κατά 0,71%.

Ο Γενικός Δείκτης, από την πλευρά του, υποχωρεί οριακά κατά 0,12% και διαμορφώνεται στις 704,17 μονάδες, «δοκιμάζοντας» εκ νέου το τεχνικό όριο των 700 μονάδων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, παράλληλα, κινείται σταθεροποιητικά, με τη μετοχή της Viohalco να ξεχωρίζει και να καταγράφει άνοδο κατά 2,26%. Ακολουθούν οι μετοχές των Coca-Cola HBC, ΕΛΠΕ και ΕΥΔΑΠ με κέρδη πέριξ του 1,5%.

Ο τζίρος των συναλλαγών, μέχρι αυτή τη στιγμή, διαμορφώνεται στα 8,62 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 23 ενισχύονται, 35 υποχωρούν, 10 παραμένουν αμετάβλητες και 130 είναι ανενεργές.

Τις προηγούμενες ημέρες, το Χρηματιστήριο Αθηνών είχε πληγεί σημαντικά από τις ανησυχίες των επενδυτών για τη μακρά προεκλογική περίοδο και της επιπτώσεις αυτής στην τήρηση των δημοσιονομικών στόχων της μετα-μνημονιακής περιόδου.

Ωστόσο, η «λιτή» παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η οποία συνδυάστηκε μ' ένα μικρό «καλάθι» εξαγγελιών, άμβλυνε τις ανησυχίες και επανέφερε τους αγοραστές στα «σκαλιά» της Λεωφόρου Αθηνών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα