Ράλι για τα ιταλικά ομόλογα, σε χαμηλό έξι εβδομάδων τα spreads

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 11:46
UPD:11:53
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων υποχωρούν τα ιταλικά spreads, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διαγράφουν εντυπωσιακή πτώση, μετά τις δηλώσεις-προβλέψεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία.

Ο Ιταλός υπουργός εκτίμησε την Κυριακή ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα υποχωρήσουν περαιτέρω, καθώς η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλες τις αναγκαίες πολιτικές για την τόνωση της οικονομίας, λαμβάνοντας παράλληλα, τα απαιτούμενα δημοσιονομικά μέτρα.

Η βελτίωση στην πορεία των ιταλικών ομολόγων είχε ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις δεσμεύσεις της Ρώμης για τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι όλες οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης, ανάμεσα στις οποίες και της Ιταλίας, καλούνται έως τις 15 Οκτωβρίου να υποβάλλουν το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019.

«Οι δηλώσεις Τρία είναι θετικές για τους επενδυτές» σχολίασε στο πρακτορείο Reuters ο αναλυτής της Mizuho Bank, Πίτερ Τσάτγουελ, αντικατοπτρίζοντας το ευοίωνο κλίμα στην επενδυτική κοινότητα.

Τα 10ετή spreads της Ιταλίας υποχωρούν σήμερα στις 234,1 μονάδες βάσης, καταγράφοντας μείωση της τάξης των 55 μονάδων βάσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πτώση έως 16 μονάδων βάσεων εμφανίζουν και οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων, τα οποία επίσης διολισθαίνουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς διαμορφώνονται στο 2,746%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε εκτιναχθεί στα επίπεδα του 3,2% σημαίνοντας συναγερμό σ’ όλη την Ευρωζώνη, λόγω των ανησυχιών για τον κίνδυνο εκτροχιασμού των δημοσιονομικών μεγεθών της γειτονικής χώρας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα