Τραμπ - δασμοί: «Ζυγίζει» την απόφαση για Κίνα μετά τα παράπονα εταιρειών

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 18:32
UPD:18:57
REUTERS/Leah Millis

Δεν έχει ληφθεί ακόμη η οριστική απόφαση της Ουάσιγκτον για την επιβολή των δασμών σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισ. δολαρίων, όπως αποκάλυψε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου, επισημαίνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θέλει πρώτα να εξετάσει τις θέσεις, που κλήθηκαν να εκφράσουν στη δημόσια διαβούλευση επιχειρήσεις και άλλοι φορείς. 

Κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ, ενώσεις λιανεμπορίου και άλλες εταιρείες εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο μίας τέτοιας απόφασης και κάλεσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει τα σχέδιά του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανιζόταν αποφασισμένος να προχωρήσει στην επιβολή των δασμών, πιστεύοντας ότι τα όπλα της Κίνας στον εμπορικό πόλεμο θα της γυρίσουν μπούμερανγκ. Μάλιστα οι ΗΠΑ έκαναν άνοιγμα προς τους Ευρωπαίους, με στόχο τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά του Πεκίνου. 

«Ο ίδιος ο πρόεδρος θα αποτιμήσει τα σχόλια, που έγιναν και θα λάβει την απόφαση» είπε ο Κάντλοου στην τηλεόραση του Bloomberg. «Θα λάβει απόφαση για τον όγκο, το ύψος και τη χρονική συγκυρία των δασμών» συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση. 

Σημείωσε δε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα συνεχίζονται για μία σειρά από ζητήματα, με στόχο να περιοριστούν τα εμπορικά εμπόδια από όλους. 

«Οι ΗΠΑ θέλουν μηδενικούς δασμούς, μηδενικά εμπόδια, μηδενικές επιδοτήσεις και να σταματήσει η κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων και η μεταφορά τεχνολογίας» υπογράμμισε. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα