Tesla: Ηχηρές παραιτήσεις στελεχών και βουτιά της μετοχής

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 17:17
UPD:17:21
REUTERS/Mike Blake

Εντείνται η αναταραχή στην Tesla, με δύο κορυφαία στελέχη να εγκαταλείπουν την εταιρεία, λίγες μόλις ώρες μετά την άκρως αμφιλεγόμενη εμφάνιση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου, Ίλον Μασκ, σε διαδικτυακή εκπομπή αλλά και στον απόηχο των σχεδίων για έξοδο από το χρηματιστήριο, που τελικά εγκαταλείφθηκαν, και των διαρκών αντιπαραθέσεών του στο Twitter. 

Ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος Μασκ εμφανίστηκε στη διαδικτυακή εκπομπή του κωμικού Τζο Ρόγκαν και δεν δίστασε να καπνίσει στον αέρα μαριχουάνα. Κύμα αντιδράσεων ξέσπασε στα social media, αλλά οι επιπτώσεις δεν σταμάτησαν εκεί. 

Λίγο αργότερα ο οικονομικός διευθυντής, Ντέιβ Μόρτον, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Αυτή ήρθε λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανάληψη της θέσης. Ακολούθησε η Γκάμπριελ Τολεντάνο, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού (που βρίσκεται αυτό το διάστημα σε άδεια), η οποία δήλωσε στο Bloomberg ότι δεν θα επιστρέψει στην εταιρεία. 

Στον απόηχο της είδησης οι μετοχές της Tesla έκαναν «βουτιά» έως και 10% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη χειρότερη ημέρα τους από τον Ιούνιο του 2016. Η τιμή του ομολόγου της εταιρείας, που λήγει το 2025, διολίσθησε στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα των 84 σεντ ανά δολάριο και η απόδοσή του ανήλθε στο 8,4%. 

Ο Μόρτον, πρώην οικονομικός διευθυντής στην Seagate Technology, εντάχθηκε στο δυναμικό της Tesla, μία ημέρα, πριν ο Ίλον Μασκ γνωστοποιήσει με ανάρτησή του στο Twitter ότι εξετάζει την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο. Ο διευθύνων σύμβουλος εγκατέλειψε τα σχέδια 17 ημέρες αργότερα, αλλα είχε ήδη μπει στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) και επενδυτών για πιθανή χειραγώγηση μετοχής.

«Από τότε που εντάχθηκα στο δυναμικό της Tesla στις 6 Αυγούστου, τα επίπεδα της δημόσιας προσοχής ήταν πολύ υψηλότερα από ό,τι περίμενα γεγονός που με έκανε να επανεξετάσω το μέλλον μου. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι πιστεύω πολύ στην Tesla, την αποστολή και τις μελλοντικές προοπτικές και δεν έχω διαφωνίες με την ηγεσία της εταιρείας ή τις οικονομικές καταστάσεις της» τόνισε ο Μόρτον σε ανακοίνωσή του. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα