Ισπανία: Υπομονή συνιστά στα φυλακισμένα μέλη της η ΕΤΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα El Pais
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 12:57

Η οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών ETA ζήτησε από τα μέλη της που κρατούνται σε φυλακές στην Ισπανία και στη Γαλλία να επιδείξουν «υπομονή» καθώς «η έξοδός τους από τη φυλακή δεν θα λάβει χώρα πριν το τέλος της ειρηνευτικής διαδικασίας», η οποία ξεκίνησε με την κήρυξη μόνιμης εκεχειρίας από την ΕΤΑ στις 22 Μαρτίου, γράφει σήμερα η ισπανική εφημερίδα El Pais.

«Οι επικεφαλής της ΕΤΑ δήλωσαν στους φυλακισμένους της ότι η απελευθέρωσή τους δεν μπορεί να συνιστά το πρώτο σημείο των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση», σύμφωνα με τα μηνύματα που υπέκλεψαν οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες, γράφει η ισπανική εφημερίδα.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση που θέλει να αρχίσει προσεχώς διαπραγματεύσεις με την ΕΤΑ στο επίκεντρο των οποίων θα συζητηθεί η τύχη των κρατουμένων, δέχεται έντονες πιέσεις από τις μεγάλες ενώσεις για τα θύματα των επιθέσεων της ΕΤΑ που αντιτίθενται σε οποιοδήποτε μέτρο επιείκειας προς τους κρατούμενους.

Η ΕΤΑ «έστειλε μηνύματα» στα μέλη της που είναι φυλακισμένοι στα οποία τους ζητά «να έχουν υπομονή» καθώς «η έξοδός τους από τη φυλακή δεν θα λάβει χώρα πριν από το τέλος της διαδικασίας», που ξεκίνησε με τη μόνιμη εκεχειρία που κήρυξε η οργάνωση στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Συνολικά 680 μέλη της ΕΤΑ κρατούνται στη Γαλλία και στην Ισπανία, από τα οποία τα 490 στην Ισπανία.

Στο δημοσίευμα διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με εμπειρογνώμονες «ο στόχος αυτής της μορφής των μηνυμάτων είναι να μειωθεί η αίσθηση ευφορίας που άρχισε να επικρατεί στους φυλακισμένους και στους οικείους τους τις επόμενες ημέρες της ανακοίνωσης της εκεχειρίας (και που τους ωθεί να) ασκούν πίεση στους επικεφαλής της ΕΤΑ για να επιταχυνθεί η διαδικασία».

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα