C.Α.: Στο 40% το ελάχιστο όριο αποδοχής της προσφοράς για Εμπορική

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 13:49
UPD:14:04

Το ελάχιστο όριο αποδοχής στην προσφορά ύψους 3,1 δισ. ευρώ για την εξαγορά του 100% της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole είναι 40%, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπροσώπων της γαλλικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, η κίνηση για την εξαγορά της Εμπορικής αντανακλά την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στις υψηλές προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τραπεζικού κλάδου.

«Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ (στην Ελλάδα) το 2000-2005 στο 3,7% είναι διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε ο οικονομικός διευθυντής της Credit Agricole Gilles Demargerie.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε επίσης ότι η Εμπορική δεν προβλέπεται να καταβάλει μέρισμα τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ σχεδιάζεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 500 εργαζομένους στην Εμπορική έως το 2008.

Στόχο της γαλλικής τράπεζας αποτελεί η ανάπτυξη της Εμπορικής με ελληνικό μάνατζμεντ.

Η προσφορά της Credit Agricole για την Εμπορική αντιπροσωπεύει premium 40% - 50% έναντι άλλων ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γαλλικής τράπεζας.

«H Credit Agricole εκτιμά ότι η εφαρμογή των κριτηρίων της για προβλέψεις στο υφιστάμενο πιστωτικό χαρτοφυλάκιο της Emporiki θα έχει ως αποτέλεσμα προβλέψεις 300 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάπτυξης της Credit Agricole Jean Frederic Deleusse.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα