ΥΠΟΙΟ: Θετική εξέλιξη η πρόταση της C.A. για την Εμπορική

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 14:22
UPD:14:24

«Η κυβέρνηση θεωρεί ως θετική εξέλιξη την απόφαση της Credit Agricole να υποβάλει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών:

«Η πλήρης αποκρατικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας συνιστά προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Με τις αποκρατικοποιήσεις ενισχύεται ο ανταγωνισμός, διασφαλίζεται η σταθερότητα και η ισχύς του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και προωθείται το δημόσιο συμφέρον.

Η Κυβέρνηση πιστεύει ότι η υποβολή δημόσιας πρότασης για το 100% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία είναι εισηγμένη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο με μεγάλο όγκο δημοσιευμένων πληροφοριών και μεγάλο αριθμό θεσμικών και ιδιωτών μετόχων, ενδείκνυται ως μέθοδος αποκρατικοποίησης για τους παρακάτω λόγους:

- Εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια δεδομένου ότι οι όροι της πρότασης, η στρατηγική των προτεινόντων για την τράπεζα και η σχετική γνώμη του Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας τίθενται σε γνώση του κοινού.

- Δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μετόχους να πωλήσουν το σύνολο των μετοχών τους, εφ’ όσον το επιθυμούν.

- Παρέχει τη δυνατότητα μιας θεσμοθετημένης διαδικασίας για την υποβολή ανταγωνιστικών προσφορών.

Η Ελληνική Δημοκρατία υπό την ιδιότητά της ως μετόχου της Εμπορικής Τράπεζας θα εξετάσει σοβαρά την πρόταση της Credit Agricole, όπως και κάθε ανταγωνιστική συγκρίσιμη πρόταση που τυχόν υποβληθεί, σε συνεργασία με τους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους της στο πλαίσιο και υπό το φως των εξελίξεων της διαδικασίας της δημόσιας πρότασης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα