Άνοιγμα της ΕΛΙΝΟΙΛ σε ρεύμα και φ. αέριο με σύμμαχο την ΗΡΩΝ

Στρατηγική συμφωνία
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 21:27
UPD:21:27

Από την έντυπη έκδοση

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Η σύσταση δύο εταιρειών υπό το brand name της ΕΛΙΝΟΙΛ, που θα δραστηριοποιηθούν στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου αντίστοιχα, διαθέτοντας τα δύο ενεργειακά προϊόντα στους πελάτες της, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην εταιρεία εμπορίας υγρών καυσίμων και λιπαντικών και την εταιρεία ΗΡΩΝ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Γιάννης Αληγιζάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ

Όπως αναφέρει στη «Ν» ο κ. Γιάννης Αληγιζάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ, στην περίπτωση της ηλεκτρικής ενέργειας θα προσφέρονται τα ίδια προγράμματα με την ΗΡΩΝ, καθώς για την ΕΛΙΝΟΙΛ πρόκειται για ένα εντελώς νέο προϊόν. Όσον αφορά το φυσικό αέριο, η φιλοσοφία του οποίου βρίσκεται πιο κοντά στην εμπειρία που έχει η ΕΛΙΝΟΙΛ από την εμπορία πετρελαϊκών προϊόντων, θα ακολουθηθεί διαφορετική εμπορική πολιτική από την ΗΡΩΝ. «Ειδικά για την τροφοδοσία των βιομηχανικών μας πελατών με το συγκεκριμένο καύσιμο, έχουμε ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία δύο σταθμών συμπίεσης φυσικού αερίου και αποθήκευσης CNG, στη Θεσσαλία και στο Θριάσιο» προσθέτει ο κ. Αληγιζάκης.

Όπως συμπληρώνει, ο σταθμός στη Θεσσαλία θα είναι έτοιμος σε 1 μήνα και αυτός στο Θριάσιο τον Δεκέμβριο, ενώ και οι δύο θα λειτουργούν επίσης και ως πρατήρια ανεφοδιασμού οχημάτων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Η σύναψη της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών ανακοινώθηκε επίσημα χθες, στο πλαίσιο της οποίας η ΗΡΩΝ θα προμηθεύει την ΕΛΙΝΟΙΛ με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, τα οποία στη συνέχεια η ΕΛΙΝΟΙΛ θα διαθέτει στους πελάτες της. Σύμφωνα με τον κ. Αληγιζάκη, η ΗΡΩΝ εξασφαλίζει στη σύμπραξη πολύτιμη τεχνογνωσία, την οποία έχει αποκτήσει ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δραστηριοποιούμενος εδώ και χρόνια με επιτυχία στην ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο, αλλά και τις ΑΠΕ. Από την άλλη πλευρά, η ΕΛΙΝΟΙΛ διαθέτει σημαντική πελατειακή βάση, αφού κατέχει μερίδιο 10% στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων και πετρελαιοειδών, με το ποσοστό της μάλιστα στις βιομηχανικές πωλήσεις να αγγίζει το 20%.

«Εξίσου σημαντικό είναι πως έχουμε τη φιλοσοφία των απευθείας πωλήσεων, δηλαδή προμηθεύουμε τους πελάτες μας χωρίς να μεσολαβούν τρίτοι. Αυτό σημαίνει πως ερχόμαστε σε απευθείας επαφή μαζί τους, κάτι που καθιστά πιο εύκολο να τους προσφέρουμε συμβόλαια ρεύματος ή φυσικού αερίου» συμπληρώνει. Επίσης, με δεδομένο πως τα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι πολύ ενεργοβόρα, κέρδος από τη σύμπραξη αποτελεί ακόμη και η κάλυψη των αναγκών σε ρεύμα των 620 συνεργαζόμενων και ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων που ανήκουν στο πανελλαδικό δίκτυο της ΕΛΙΝΟΙΛ, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες που δίνει ο μεγάλος αριθμός καταναλωτών που τα επισκέπτονται. Σύμφωνα με τον κ. Αληγιζάκη, οι δύο εταιρείες ήδη μελετούν τις επόμενες επιχειρηματικές τους κινήσεις, στο πλαίσιο της σύμπραξης που έρχεται να «απαντήσει» και στο γεγονός ότι αλλάζει το ενεργειακό τοπίο, όπως -για παράδειγμα- με τη διεκδίκηση μεριδίων των συμβατικών καυσίμων από τα νέα ενεργειακά προϊόντα. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα