Ενώνουν δυνάμεις ΕΛΙΝΟΙΛ- Ήρων

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 09:50
UPD:10:06

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά ανακοίνωσαν η ΕΛΙΝΟΙΛ και o ΗΡΩΝ. Στόχος των δύο εταιρειών είναι η πρόσβαση των πελατών σε ένα μεγάλο εύρος ενεργειακών προϊόντων, η επέκταση του δικτύου πωλήσεων και η αξιοποίηση και χρήση εναλλακτικών δικτύων λιανικής.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, o ΗΡΩΝ θα προμηθεύει την ΕΛΙΝΟΙΛ με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, τα οποία στην συνέχεια η ΕΛΙΝΟΙΛ θα διαθέτει στους πελάτες της.

Σημειώνεται ότι ο ΗΡΩΝ ιδρύθηκε από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από συμβατικές και Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και διεθνώς ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχει πλέον και η ΕΝGIE, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως. 

Η ΕΛΙΝΟΙΛ, δραστηριοποιούμενη  στους τομείς της εμπορίας υγρών καυσίμων και λιπαντικών, κατέχει σήμερα μερίδιο 10% της ελληνικής αγοράς. Διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο 620 συνεργαζόμενων και ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων ανά την Ελλάδα. Κατέχει ηγετική θέση στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της ελληνικής βιομηχανίας με υγρά - στερεά καύσιμα και λιπαντικά. 

Σημαντική παρουσία έχει και στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, τον οποίο τροφοδοτεί με καύσιμα και λιπαντικά μέσω ενός παράκτιου δικτύου που αριθμεί  πάνω από 140 πρατήρια ελίν, αλλά και μέσω σταθμών εφοδιασμού σκαφών αναψυχής. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα